Η διοίκηση του Δήμου κατά την προσφιλή της τακτική σχεδιάζει σοβαρά ζητήματα που αφορούν στο μέλλον της πόλης μας παρασκηνιακά, σε κλειστά γραφεία, χωρίς ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων, ενώ αρκείται να ενημερώνει τους πολίτες με «διαρροές» στα προσκείμενα ΜΜΕ. Αυτή τη φορά πληροφορηθήκαμε για τη νέα διαχειριστική μελέτη του άλσους μας, που ετοιμάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της οποίας μάλιστα ζητά την επίσπευση με δηλώσεις του ο κ. Βούρος!!! Δηλαδή, ενώ ο Δήμος μας είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής του άλσους, ενώ είναι αναφαίρετη αρμοδιότητά του η εκπόνηση διαχειριστικής μελέτης και ενώ ο Δήμος μας είναι από τους πρώτους Δήμους της χώρας που διαθέτει εγκεκριμένη διαχειριστική μελέτη, η σημερινή διοίκηση εκχωρεί αυτήν την αρμοδιότητα στο Υπουργείο.
Ας μας απαντήσει, λοιπόν:
- Τι συζητήσεις έχουν γίνει με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ποιες ανάγκες εξυπηρετεί η εκπόνηση μίας νέας διαχειριστικής μελέτης;
- Τι διαφορετικό θα περιλαμβάνει η νέα διαχειριστική μελέτη σε σχέση με την προηγούμενη, η οποία συντάχθηκε με βάση τις ανώτερες επιτρεπτές χρήσεις με βάση τη νομοθεσία για τις δασικές εκτάσεις;
- Είναι το Δημοτικό Συμβούλιο αναρμόδιο για το σχεδιασμό της διαχείρισης της δημοτικής περιουσίας, τμήμα της οποίας είναι και το άλσος και αν δεν είναι γιατί δεν φέρνετε προς ενημέρωση, συζήτηση και ψήφιση τις προτεινόμενες αλλαγές;
Σε κάθε περίπτωση, το άλσος μας χρειάζεται συντήρηση, προστασία και αναβάθμιση, ώστε να το απολαμβάνουν όλοι οι δημότες και οι επισκέπτες.
Χρειάζεται την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού, έργο που παραδώσαμε δημοπρατημένο από το 2019 και ακόμη δεν έχει αλλάξει ούτε λαμπτήρας.
Χρειάζεται την παράδοση και πιστοποίηση των νέων παιδικών χαρών, που ενώ παραδόθηκαν σχεδόν έτοιμες το 2019, συνεχίζουν να είναι κλειστές.
Χρειάζεται τη δημιουργία νέου αναψυκτηρίου, στη θέση του παλιού Κενταύρου που κατεδαφίστηκε το 2015, όταν ήταν ήδη κλειστός 4 χρόνια και όταν υπήρξε τελεσίδικη δικαστική απόφαση για το γκρέμισμά του, για το οποίο ετοιμάσαμε όλες τις σχετικές μελέτες, αλλά ο δασάρχης προέβαλε αναιτιολόγητες αντιρρήσεις…
Χρειάζεται μόνιμο προσωπικό για τη φροντίδα του, όπως είχαμε σχεδιάσει εμείς με την πρόσληψη επιπλέον 12 μόνιμων εργατών πρασίνου, κάτι που η σημερινή διοίκηση ματαίωσε.
Χρειάζεται τέλος πρόνοια, ώστε να συντηρείται τακτικά ο μηχανολογικός εξοπλισμός και να μην καταστρέφεται δημοτική περιουσία, όπως έγινε πρόσφατα με τη φωτιά στις αντλίες άλσους.
Και σίγουρα, δεν χρειάζεται φωτογραφίες αυτοθαυμασμού για έργα που σχεδίασαν και υλοποίησαν άλλοι (περιπατόδρομοι, ποδηλατόδρομος), καθώς και μεθοδεύσεις στις πλάτες της τοπικής κοινωνίας.