Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΒΌΡΕΙΟΥ ΤΟΜΈΑ ΑΘΗΝΩΝ ήταν μεγάλη τιμή για εμένα .
Λέγομαι Ειρήνη Γκαμάτση, και είμαι «γέννημα-θρέμμαα» Φιλαδελφιώτισα, γεννήθηκα το 1963 από Μικρασιάτισα µητέρα και Μακεδόνα πατέρα. Είµαι µητέρα ενός 25χρονου νέου, απόφοιτου του Οικονοµικού Πανεπιστήµιου της Αθήνας.
Προέρχομαι από τον χώρο της ΥΓΕΙΑΣ: είμαι γιατρός, Πλαστικός Χειρουργός. Μετά τριετή μετεκπαίδευση στην Αγγλία, εντάχτηκα το 1999 στο Εθνικό Σύστηµα Υγείας, (ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκοµείο & ΓΝΑ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ), με τον βαθμό της ∆ιευθύντριας από το 2012. Πολυετής θητεία σε νοσοκομεία αιχμής, με προσφορά τόσο στον εγκαυματία, τραυματία, καρκινοπαθή… ασθενή αλλά και στην εκπαίδευση νεώτερων συναδέλφων.
Πιστεύω σε ένα κράτος με ανθρώπινο πρόσωπο γι΄αυτό και συστρατεύομαι με τον ΣΥΡΙΖΑ, Συστρατεύομαι με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί πρέπει να διατηρήσουμε όλα αυτά που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο του κράτους πρόνοιας, αλλά και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε παραπάνω βελτιώσεις.
Μόνο και μόνο αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της ΥΓΕΙΑΣ θα ήταν αρκετό για να επανεκλεγεί. Παρέλαβε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χωρίς πρόσβαση στο ΕΣΥ. Παρέλαβε επίσης ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας σε κατάρρευση, μετά από επανειλημμένες περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, χωρίς μόνιμες προσλήψεις για 5 χρόνια. Και κατάφερε το ακατόρθωτο: και να εντάξει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όλους τους ανασφάλιστους πολίτες (διαγράφοντας μάλιστα και παλαιότερες οφειλές στο Δημόσιο) και το ΕΣΥ να μην καταρρεύσει. Και το πέτυχε με αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία από 4,6% σε 5,2% του ΑΕΠ και αύξηση του ορίου δαπανών των Νοσοκομείων από 1,5 στα 1,85 δις. Έτσι κατάφερε να σταθεροποιήσει το σύστημα με προσλήψεις, 19.500 συνολικά και να βελτιώσει- συμπληρώσει τον εξοπλισμό των νοσοκομείων.
Να μην αναφερθούμε αναλυτικά και για την μεταρρύθμιση που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), σε μία προσπάθεια οργάνωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για καλύτερη κάλυψη των ασθενών και ταυτόχρονη αποσυμφόρηση της Τριτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Στο σημείο αυτό ας μην αναφερθούμε στο τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία αλλά ας αναλογιστούμε πως είναι δυνατόν να διατηρήσουμε όλα αυτά που πέτυχε η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Ν.Δ.
Έχει εξαγγείλει ο κ.Μητσοτάκης ότι θα επαναφέρει τον κανόνα 1:5 στο Δημόσιο, χωρίς να εξαιρεί τον τομέα της Υγείας, δηλαδή 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις. Να θυμίσω ότι ο τομέας της Υγείας είχε εξαιρεθεί τα πρώτα χρόνια των μνημονίων, από αυτό τον κανόνα. Ας κάνουμε εδώ λίγα ….μαθηματικά! Αντί των 9.000 προσλήψεων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Δημόσιο Τομέα, με βάση τις αποχωρήσεις, με τον κανόνα του 1:5 θα πραγματοποιη-θούν μόνο 1800 προσλήψεις, και αν αφαιρέσουμε τους 1300 για τα σώματα ασφαλείας, μας έμειναν μόνο 500 προσλήψεις για όλο τον Δημόσιο Τομέα. Τα νούμερα μιλάνε μόνα τους.
Το βασικό δίλλημα αυτών των εκλογών είναι τι είδους κράτος θέλουμε; Θέλουμε ένα κράτος που να έχει κοινωνικό πρόσωπο στην υγεία, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον, στην κοινωνική ασφάλιση; Τι θέλουμε; Και ακόμα περισσότερο πως εννοούμε την ευημερία του ατόμου; Θεωρούμε ότι είναι ατομική δική του υπόθεση ή θεωρούμε ότι αναπτύσσεται και εδραιώνεται μέσα από την ευημερία του συνόλου; Νομίζω είναι σαφής ο διαχωρισμός ανάμεσα στις δύο … «κοσμοθεωρίες»
Τώρα αποφασίζουμε για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!
ΤΏΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ